Uitgaan, kunst & cultuur

MIJN STEK ligt op loopafstand van het bruisende centrum van Haarlem. Met de fiets bent u in vijf minuten in de binnenstad. Haarlem heeft een levendig uitgaansleven met sfeervolle clubs, discotheken, bars en cafés in alle soorten en maten. In de zomer zitten de terrassen op de Grote Markt, de Botermarkt, de Oude Groenmarkt, het Klokhuisplein en langs het Spaarne gezellig vol. Ook stadsstrand De Oerkap is 's zomers een bijzondere uitgaansplek.

Op het gebied van kunst en cultuur is er veel te beleven. De Haarlemse podia: Stadsschouwburg Haarlem, Philharmonie, Toneelschuur en Patronaat bieden een kwalitatief hoogwaardig programma op het gebied van toneel, dans, film en muziek.

In het Frans Hals Museum is veel kunst uit de Gouden Eeuw te zien, waaronder werken van de Haarlemse schilders Frans Hals, Jacob van Ruisdael en Pieter Saenredam. In Teylers Museum, het eerste en oudste museum van Nederland (1784), waant men zich in de 18e eeuw. Het Dolhuys laat de bezoeker op interactieve wijze kennismaken met de geschiedenis van de psychiatrie.

Copyright 2016
Disclaimer